Laura Smulders

Ik ben Laura Smulders, liefhebber van Engeland, groenten van eigen tuin, katten, lezen en wandelen. Én student Collectiebeheer. Met deze blog geef ik een beeld van mijn activiteiten, kennisgroei en professionele ontwikkeling gedurende mijn opleiding.

Van 2006 tot 2010 studeerde ik Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, een bachelor die ik vulde met vakken over onderwerpen in de Literatuurwetenschap en moderne Kustgeschiedenis. Na mijn studie heb ik twee jaar ervaring opgedaan als projectmedewerker en als secretaresse binnen de universiteit. Na deze leerzame jaren kwam ik uiteindelijk toch weer dichter bij mijn oorspronkelijke interesse uit. Ik meldde me aan als vrijwilliger in het archief van de Universiteit voor Humanistiek, en bij Collectiebeheer bij Kasteel de Haar. Daar ontdekte ik dat ik het erg leuk en inspirerend vind om te werken met mooie, bijzondere en historisch interessante voorwerpen. Ik ben geïnteresseerd in de achtergrond en de historische waarde, maar ik ben ook vooral graag bezig met de fysieke objecten zelf.

‘Wat zou het leuk zijn, als daar een opleiding voor was,’ dacht ik op een gegeven moment. En die vond ik: Collectiebeheer aan het HMC in Amsterdam. Op 3 september 2015 ben ik gestart. Eén dag per week volg ik lessen in Amsterdam, of op locatie, en twee dagen per week doe ik praktijkervaring op bij Kasteel Amerongen als leerwerkplek.

Kasteel Amerongen in slaap

Foto: Menno Bausch